alvas

Alva Persson

En sista graviduppdatering

Oj, vad längesedan jag gjorde en uppdatering här. Veckorna har liksom bara rullat på och jag har helt enkelt inte ens orkat tagit tag i att öppna upp datorn och skriva.

Avklarade veckor: Nu är vi iallafall inne på slutspurten – vecka 40 och 5 ynka dagar kvar till bf. Förvisso kan hon, om vi har otur, vilja ligga kvar och gotta sig i 20 dagar till. Men det är max 20  så det känns ändå fullt hanterbart haha.

Mående: Det börjar tära på krafterna nu och jag börjar faktiskt känna mig väldigt less på att vara gravid. Missförstå mig rätt, det är en fantastisk upplevelse men det är fan så mycket jobbigare än vad man tror. Har senaste veckorna fått så galet ont i fötterna, och det är det som stör mig mest nu. Foglossningen har nästan försvunnit i jämförelse med smärtan i fötterna vilket är på två vis. Hur som helst så vet jag iallafall att det inte är många dagar kvar nu vilket känns skönt. I övrigt så fortsätter mina sammandragningar som jag haft från typ vecka 25 men de är jag så van med vid det här laget att jag knappt märker av dem. Det har liksom blivit en naturlig del i vardagen att magen blir stenhård som ett klot till och från haha! Senaste veckan har jag dock tyckt att det känns som att kroppen verkligen förbereder sig. Magen har sjunkit mycket på kort tid, jag är mer trött, mer hungrig och det känns i allmänhet som att förlossningen är nära, trots att jag inte alls vågar hoppas på de – utan försöker ställa in mig på att gå över tiden minst en vecka.

Vikt och kropp: Är det något som jag ändå är väldigt fascinerad över så är det kvinnokroppen. Hur COOLT är det inte att man som kvinna kan bära på ett helt barn och ändå mer eller mindre kan leva sitt liv som “vanligt”. Helt galet! Jag har hittills gått upp cirka 14 kilo men har senaste dagarna tappat 1.5 kilo i vikt vilket jag hört är ganska vanligt precis innan det är dags. Som jag nämnde så känner mig tung och trött men jag är ändå så imponerad av min kropp. Tänk att min kropp har klarat av att skapa och bära vårat barn<3

Sömn: Sömnen är kanske inget som vi ska hurra sådär jättemycket för haha. Jag sover men det är korta stunder med paus för att kissa, vända på sig i sängen (vilket är ett stort projekt) och försöka hitta sköna sovställningar. Dessutom har morgonpigga jag blivit ännu mer morgonpigg och vaknar halv 7 varje morgon utan att ställa klockan. Skönt på ett sätt att starta dagen men hade varit skönt att få sova till i alla fall 8 nu när jag ändå har möjlighet. Men antar att kroppen håller på att ställa in sig på bebis ankomst och då kommer det med största sannolikhet bli både mindre sömn och tidigare mornar.

Cravings: Var en period då alla mina cravings försvann men nu har jag ffått några nya igen. På morgonen måste jag äta vaniljyoghurt med färsk kiwi och hallon i. Är sugen på all möjlig frukt överlag och det har blivit några fruktsallader senaste tiden. Sedan har jag även varit sjukt sugen på nutella till och från – och då har jag faktiskt unnat mig det. Tycker att jag är värd det haha.

Övrigt: Bebisen är helt fixerad och det går inte att rucka på huvudet, och har varit det nu i cirka 3 veckor. Tyckte verkligen att jag kände när hon fixerade sig- Det liksom ilar, sticker, svider, i bäckenet. Så svårt att förklara men upplevde det verkligen som att hon borrade ned sig till rätta. Jag  är så redo för att träffa vår lilla bebis nu och jag hoppas innerligt att hon tittar ut snart. Förhoppningsvis blir det här sista graviduppdateringen, om jag nu inte går över 2 veckor. Då ska jag verkligen försöka skriva ned lite tankar här kring hur det är – för kan tänka mig att det är en pers haha!

Det här är magen från ena dagen till den andra. Den har verkligen sjunkit mycket bara över en natt!!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
alvas

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats