alvas

Alva Persson

Gravid v.28-31

Då var det dags för en graviduppdatering igen! Var längesedan jag skrev nu, men det har helt enkelt glömts bort.

Avklarade veckor: Är idag i vecka 30+3, alltså vecka 31 och det är endast 66 dagar kvar till bf. Gud tiden går SÅ fort och jag hinner verkligen inte med, samtidigt som jag såklaaart längtar så mycket efter vår lilla tjej.

Mående: Nu börjar det bli tungt alltså. Känner i hela kroppen nu mera att jag är gravid och det gör ont när jag går, har påfrestande sammandragningar och väldigt ofta ett tryck nedåt. Dock känner jag rent psykiskt att det är så mycket härligare att vara gravid nu än vad det har varit. Kan konstatera såhär i efterhand att vecka 20-30 som ”ska” vara gravid-glow veckor har varit tuffa för mig mentalt och har inte alls känt mig glowig, utan det har mer varit riktigt jobbigt. Nu börjar jag dock äntligen känna att jag fått lite mer av det efterlängtade glowet trots att det är tyngre nu. Tror det beror på att jag är så mycket mer tillfreds rent psykiskt nu vilket är fantastiskt skönt!

Vikt och kropp: Har nu börjat närma mig 10 kilo i uppgång och det känns på. Dock upplever jag endast att vikten satt sig på magen och det märks framförallt på ryggen då det blir tungt att hålla upp den numera stora kulan.

Sömn: Nu börjar jag sova sämre och mycket beror på att jag inte alls kan hitta någon skön sovställning haha! Ligger jag på sidan blir lillfia i magen förbannad och sparkar som tusan, och ligger jag på rygg blir det bara obehagligt på något vis. Så mina bättre ser ut som så att jag vänder mig var och varannan minut och bullar upp med kuddar under magen och mellan knäna.

Cravings: Har inga riktiga cravings längre utan det varierar. Dock är apelsinjuice något återkommande men tror mest det beror på att det känns fräscht.

Övrigt: Jag längtar faktiskt så mycket efter vår tjej nu och har verkligen börjar räkna ned. Känns dock som tiden kommer flyga fram nu i och med att det är jul och nyår som väntar så jag försöker njuta allt vad jag kan av min mage. Lillan är fortfarande en väldigt aktiv bebis och hon far runt för jämnan. Har typ inga revben kvar på höger sida då hon ligger och kickar där hela tiden haha. Dessutom så sa barnmorskan sist jag var där (cirka 1-2 veckor sedan) att hon nu ligger med huvudet nedåt. Så häftigt att det börjar närma sig!<3

Jämför bara dessa bilder, första är i vecka 28 och andra i vecka 31. Är en jäkla skillnad på kulan tycker jag!!

Juste, blev dessutom överraskad med världens finaste babyshower för någon vecka sedan. Såå himla tacksam för alla fina vänner och familj vi har omkring oss<3

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
alvas

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats