Gravid vecka för vecka - v.26 & v.27 | Alva Persson
alvas

Alva Persson

Annons

Gravid vecka för vecka – v.26 & v.27

Dags att uppdatera lite graviditet igen! Och sedan sist jag skrev så har mycket faktiskt hunnit förändrats och det har även hänt en hel del!

Avklarade veckor: Är i vecka 26+4 (vecka 27) och tiden går sjukt fort. Är liksom 93 dagar kvar till bf, helt helt galet. Dessutom känns det som att det är så mycket roligt som händer nu framöver med jul och nyår osv. vilket gör att det känns som att tiden bara kommer springa förbi. Försöker verkligen njuta varje dag över denna graviditet för det står inte på förrän den är över<3

Mående: Jag som hela tiden har haft lyxen att kunna säga att jag har mått så bra, har nu fått mig en rejäl käftsmäll senaste två veckorna. Dels fick jag onda sammandragningar i slutet av vecka 25 vilket gjorde att vi fick göra ett besök på förlossningen. Tack och lov så såg allting bra ut med vår lilla tjej och det konstaterades bara att jag måste försöka ta det lite mer lugnt samt att det är en VÄLDIGT livlig bebis i magen som med sina sparkar gör att min mage blir öm. Efter besöket på förlossningen så har foglossningen kommit som ett brev på posten. Herre min gud vad ont jag har! Värst var förra måndagen då jag inte ens kunde vända mig själv i sängen. Läget är lite bättre nu men satan vad ont jag har i princip hela tiden. Och tyvärr är det nog bara att försöka härda ut. Men ja, usch alltså, inte kul!

Vikt och kropp: Nu börjar jag dessutom känna mig riktigt gravid. Magen växer varenda sekund känns det som, och det börjar bli tyngre för ryggen att bära upp mig själv. Dock njuter jag så mycket av att vara gravid, trots alla krämpor. Har verkligen inte fått det här gravidglowet, men känner mig ändå fin och jag älskar min lilla kula<3

Sömn: Sover bra fortfarande, men det mest besvärliga nu är att försöka byta sovställning utan att det gör allt för ont i rumpan/benen/bäckenbenet. Dock skulle jag kunna sova när som helst dygnet runt just nu haha =) Blir så trött fort och det börjar bli tyngre att jobba nu mycket på grund av tröttheten.

Cravings: Har inga direkta cravings längre utan det varierar väldigt. Allt i från te, till frukt, till bullar och godis. En salig blandning helt enkelt.

Övrigt: Precis som jag skrev förra gången så fortsätter mina sammandragningar och nu börjar de märkas av mer och mer eftersom magen blir större och större. De är bra mycket mer obehagliga nu än för några veckor sedan, vilket väl i och för sig inte är så konstigt. Bebis är ju trots allt cirka 35 centimeter lång och väger dryga kilot nu! 

Magen i vecka 27 =)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
alvas

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats