Gravid vecka för vecka - v.25 | Alva Persson
alvas

Alva Persson

Annons

Gravid vecka för vecka – v.25

Nu var det ett tag sedan jag var in här och skrev lite, så tänkte nu göra en liten uppdatering på det som hänt senaste veckorna fram tills nu – vilket är vecka 25 =)

Avklarade veckor: Är just nu i vecka 24+4 och hela 61.8% av graviditeten är avklarad. Nästa vecka går vi till och med ned på tvåsiffrigt, just nu är det 107 dagar kvar till bf. Heeelt galet!

Mående: Mår bra men har börjat känt mig mer trött och att det faktiskt är tungt och påfrestande att vara gravid. Känner mig mer seg i kroppen, börjar bli tungt att röra sig och bebis ligger och trycker på kissblåsan konstant. Är helt enkelt fortfarande underbart att vara gravid men börjar bli tungt, och kan tänka mig att det inte kommer bli lättare kommande veckor haha….

Vikt och kropp: Kulan börjar träda fram tydligt nu och naveln börjar till och med ploppa ut. Går fortfarande upp i vikt i lugn takt men har nu klivit över 5 kilos sträcket. Känns skönt att det ökar sakta men stadigt och det börjar även kännas att jag är tyngre nu i fötter, rygg osv.

Sömn: Sover delvis bra, delvis inte.. Vissa nätter sover jag så skönt och vissa drömmer jag fruktansvärt mycket vilket såklart påverkar sömnen. Men överlag sover jag fortfarande hela nätter med undantag för toalettbesök.

Cravings: Just nu har jag faktiskt inga riktiga cravings längre. Vissa dagar är jag sjukt sugen på vatten, andra dagar juice och vissa någon speciell rätt – men inget som jag kan säga är en riktig craving.

Övrigt: Bebis lever runt för fullt i magen och om kvällarna kör hon riktiga volter inne i magen. Har fortfarande ganska mycket sammandragningar. De gör absolut inte ont men de börjar bli mer obehagliga då bebis och magen är större nu och jag blir mer påverkad av sammandragningarna då de nu kan komma även när jag står och går. Då måste jag stanna upp och ta några andetag innan det släpper. Men som sagt, inget som gör ont utan upplevs mer som obehagligt.

Nu börjar även lillans rum bli färdigt vilket är såå mysigt. Tänkte att jag kan slänga upp lite bilder på rummet här nedan =)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
alvas

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats