Gravid vecka för vecka - v. 20 | Alva Persson
alvas

Alva Persson

Annons

Gravid vecka för vecka – v. 20

 

Har fått hem så fina underkläder från glammom.se. Älskar dem!

Avklarade veckor: Idag är vi i vecka 20, och för att vara exakt 19+2. Vi var på ultraljud förra veckan och blev då framflyttade 8 dagar, vilket betyder att vi har fått gjort om vecka 19 och har nu gått in i vecka 20 för andra gången. Kändes så jobbigt att få “göra om” en vecka just där och då haha, men nu börjar man vänja sig och komma in det nya =) Tidigare bytte vi vecka på tisdagar men nu blir det på onsdagar som vi går in i ny vecka.

Mående: Jag har haft turen att ha fått må bra under hela graviditeten hittills. Enda som varit mitt bekymmer har varit huvudvärk. Har haft såå ont i huvudet varenda dag sedan jag plussade vilket har varit så jobbigt och påfrestande. Men å andra sidan har jag sluppit illamående och kräkningar vilket varit så skönt! För ungefär 1,5 vecka sedan så började jag äntligen känna mig piggare och dessutom så har min huvudvärk släppt och jag kan känna just nu att det är väldigt behagligt att vara gravid =)

Vikt och kropp: Det tog lång tid innan det syntes minsta lilla på vågen för mig, trots att jag upplevde att magen började synas relativt tidigt. Var faktiskt väldigt stressad över vikten länge då jag i typ vecka 14-15 fortfarande inte gått upp ett gram i vikt, snarare så hade jag tappat ett kilo. Och i och med att jag heller inte mått illa eller spytt någonting så gjorde det mig orolig. Stämde dock av med min barnmorska och tydligen är det ganska vanligt att även faktiskt tappa lite i vikt de första veckorna. Jag gjorde upp lite utav ett kostschema någon gång i samband med vecka 14 och har sedan dess ätit frukost två gånger per dag samt mellanmål både på eftermiddagen och ibland även efter kvällsmaten. Just i skrivande stund står vågen på ungefär 2.5-3 kilo plus vilket känns skönt.

Sömn: Jag har fått sova så bra hittills, dock med 1-2 toalettbesök varje natt. Igår kväll var faktiskt första gången som jag hade svårt att somna på grund av aktivitet i magen, men det är ju mest mysigt så här i början =)

Cravings: Jag har hela graviditeten hittills varit så sugen på korvstroganoff. Det skulle jag på riktigt kunna äta var enda dag om jag fick välja själv, haha! Dessutom har pannkaka varit väldigt poppis hos mig, men det börjar faktiskt ge med sig lite. Något som jag fått cravings på på senaste tiden är kall oboy. Dricker ett stort glas varje morgon och det är sååå gott haha =)

Övrigt: I övrigt så mår jag superbra just nu. Känner mig så glad och tacksam över att få uppleva detta. Har under senaste veckan börjat hända mer och mer saker i kroppen som gör att det känns mer verkligt. Dels så har jag börjat fått små sammandragningar om kvällarna, de gör inte alls ont utan känns mer bara som att magen drar ihop sig och sedan släpper. Och sedan kände vi de första riktiga sparkarna i magen igår<3 Har tidigare bara känt som fladder i magen men igår var det flera tydliga sparkar i magen, och det känns så fantastiskt mysigt. Sån häftig tid framför oss nu =)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
alvas

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats