alvas

Alva Persson

Första tiden med bebis -det hade vi inte klarat oss utan

Tänkte skriva ned en liten lista på saker som vi absolut inte hade klarat oss utan första tiden som föräldrar, och saker som kanske varit lite onödiga köp. Tänker att det kan vara kul och framförallt bra för mig att kunna se tillbaka på, för gud vad man glömmer fort. Trots att Nora bara är 6 veckor haha!

 

Vad vi inte hade klarat oss utan: 

• Filtar!! Vi har använt oss så mycket av filtar sedan första stund. De filtar som använts mest flitigt är en mjuk filt från bofandi.se i minky-material och en gallerfilt från ngbaby. Dessa två har varit guld värda redan från tiden på BB.

• Omlottbodys!! Så himla smidigt att ta av och på. Vi har haft kanske 8-10 stycken och har tyckt att det varit lagom! Och de absolut bästa bodysarna tucker jag man hittar på H&M.

• Till bodysarna har vi nästan enbart använt byxor med fötter. Första månaden ville jag inte ens använda byxor och separata stumpor utan vi har bara kört på dessa. Dock när hon blev en månad började jag känna att funkar bra med byxor och stumpor. Förmodligen för att hon blivit större och strumporna sitter bättre!

• Om vi ska fortsätta i klädväg så har även pyjamasar som man kan knäppa med knappar hela vägen varit de bästa. Personligen gillar jag Newbies pyjamasar bäst och eftersom Nora är en varm bebis har vi kört på de utan fötter. Har testat de med dragkedja men jag föredrar de med knappar.

• Amningsinlägg hade jag inte klarat mig en sekund utan. Till nästa gång kommer jag inte bara köpa ett paket utan 10 direkt. Kan säga att det gått åt cirka 1 paket i veckan de första veckorna och det är inte kul att komma på att man står utan när man har en liten bebis. Så ett lager av amningsinlägg är att föredra!

• Skötbord! Vet att många tycker att skötbord är onödigt, men jag har älskat att ha ett skötbord. Dels för att slippa att kladda med bajsblöjor och dylikt på en skötbädd i soffan/sängen/bordet etc. men också för att ha en plats för alla sådana artiklar så som krämer, blöjor, tvättlappar etc.

• Något som vi även använt flitigt är fleecekläder och fleeceoverall, men detta beror ju på årstid. Nu när det varit lite halvvarmt (typ 2-5 plusgrader) så har vi haft en fäll, fleecekläder och filt i vagnen istället för vår åkpåse. Hade det varit kallare hade vi förmodligen använt åkpåsen mer, men eftersom det varit rätt varm har det blivit på tok för varmt att ha ”ytterkläder” i vagnen, och i och med att Nora gärna vill ha armarna utanför åkpåsen/filten så har vi inte kunnat bara ha vanliga kläder i åkpåsen. Därför har fleecekläder varit guld! Även i babyskyddet har dessa varit perfekt!

• Bröstpump! Hade inte klarat första 2 veckorna utan den! Helt omöjligt för Nora att amma om inte jag pumpade ut det värsta först!

• Detta var absolut inte en nödvändighet i början men när Nora var knappt 4 veckor köpte vi ett Babygym och detta har hon älskat! Perfekt att ha när man själv vill äta frukost med två händer haha!

 

Saker som vi tyckt varit onödiga: 

• Spjälsäng

• Babynest

• Babyvakt/monitor

• Bärsele

• Finkläder typ klänningar i de minsta storlekarna, bara opraktiskt.

Dessa saker har vi inte haft någon användning för den första tiden, men de flesta sakerna kommer förmodligen komma till användning när hon blir lite äldre!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
alvas

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats